Ik zie het leven als een persoonlijke ontdekkingsreis. Een reis waarin je leert om steeds dichter bij jezelf te komen. Om verbinding te leggen met wie je werkelijk bent.

Mijn reis heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb van kinds af aan een fascinatie kijken. De camera die ik als kind krijg is een schot in de roos. Ik leer al snel dat niet iedereen hetzelfde ziet als ik. Ik herinner me nu nog hoe bijzonder ik dat toen vond.

Op mijn 18e ga ik studeren in Eindhoven. Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een opleiding die ik opslurp. Ik leer daar op een andere manier naar mezelf en anderen te kijken. En naar wat ons mensen beweegt.
Na mijn afstuderen kom ik per ongeluk terecht bij een fotograaf. Ik word enthousiast en besluit daar te gaan werken. Hier kan ik volop mijn creativiteit kwijt. Ik leer een nieuwe wereld kennen: van verkoop tot marketing en van klantenbinding tot fotografie. En ik heb het geluk om vanuit hier door te rollen als freelance fotograaf voor de regionale krant en tv.

Die ondernemerswereld spreekt me enorm aan. Nadat ik me daar nog verder in verdiep wanneer ik bij een ander bedrijf kom te werken, weet ik zeker dat ik ooit zelf als ondernemer aan de slag ga.

Na een aantal jaar maak ik één van de belangrijkste keuzes. Ik meld me aan bij de fotovakschool én ik verander van baan. Ik word aangenomen als studieloopbaanbegeleider bij een opleidingsinstituut. Het individueel en competentiegericht begeleiden van studenten en het ontwikkelen van studievaardigheidstrainingen en terugkomdagen voor grote groepen, ik vind het geweldig. Dit is wat ik wil doen! In de avonden en weekenden fotografeer ik veel.

Maar na mijn afstuderen als fotograaf neem ik een besluit. Als ik écht goed wil zijn in wat ik doe, dan moet ik daar mijn onverdeelde aandacht aan geven. Dus ik neem een aanloopje en spring. Het fulltime ondernemerschap is begonnen. De volle verantwoordelijkheid dragen, mijn creativiteit los gooien, de mensen die ik leer kennen, de eigen keuzes en de vrijheid die ik kan creëren. Dit past bij mij.

Als zelfstandige volg ik verschillende opleidingen. Een studie Communicatie, NLP Practitionar, NLP Master en een training voor Schrijfkunst. Naast de fotografie word ik inmiddels als coach en mentor voor ondernemers ingevlogen.

Dan breekt er een nieuwe fase aan. Na 15 jaar als fotograaf te hebben gewerkt, gooi ik het roer om. Ik ben al jarenlang ziek en het wordt steeds erger. Artsen weten niet wat er aan de hand is en ik zwak steeds meer af. Er volgt een heftig jaar gevuld met ziekenhuisopnames, onderzoeken en uiteindelijk een diagnose.

In die periode ga ik op zelfonderzoek uit. Ik neem alle tijd die nodig is. Al gauw wordt me duidelijk dat ik het graag anders wíl gaan doen. Ik wil meer ruimte om verbinding te maken met de binnenkant. Mijn eigen binnenkant, maar ook in connectie met andere mensen. Ik wil mensen dieper leren kennen. Mensen die vanuit zichzelf willen leven. Die bezig zijn met zelfontwikkeling en hun eigen binnenwereld. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. Met fotografie als middel. And so it goes.

Mijn reis heeft me tot hier gebracht. Alle eerdere belevenissen komen samen op dit punt. Met mijn rugzak vol levenservaringen, vervolg ik mijn weg. Vol vertrouwen dat ik ben waar ik moet zijn.

Mijn wens is dat jij en ik laten zien wie we écht zijn. Aan onszelf en aan de wereld!