logo

Mijn levensreis

Op mijn 18e ga ik studeren in Eindhoven. Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een opleiding die ik opslurp. Ik leer daar op een andere manier naar mezelf en anderen te kijken. En naar wat ons mensen beweegt. Na mijn afstuderen kom ik per ongeluk terecht bij een fotograaf. Ik word enthousiast en besluit daar te gaan werken. Hier kan ik volop mijn creativiteit kwijt. Ik leer een nieuwe wereld kennen: van verkoop tot marketing en van klantenbinding tot fotografie. En ik heb het geluk om vanuit hier door te rollen als freelance fotograaf voor de regionale krant en tv. Ik schrijf me in bij de fotovakschool en weet dat dit een allesveranderende keuze gaat zijn. Ook verander ik van baan. Ik word aangenomen als studieloopbaanbegeleider bij een opleidingsinstituut. Het individueel en competentiegericht begeleiden van studenten en het ontwikkelen van trainingen en terugkomdagen voor grote groepen. Ik vind het geweldig. 

Na mijn afstuderen als fotograaf neem ik een besluit. Als ik écht goed wil zijn in wat ik doe, dan moet ik daar mijn onverdeelde aandacht aan geven. Dus ik neem een aanloopje, spring en start mijn eigen bedrijf. Het fulltime ondernemerschap is begonnen. De volle verantwoordelijkheid dragen, mijn creativiteit los gooien, de mensen die ik leer kennen, de eigen keuzes en de vrijheid die ik kan creëren. Dit is zo gaaf! Als zelfstandige volg ik verschillende opleidingen. Communicatie, NLP Practitionar, NLP Master, Schrijfkunst en Intuïtieve Ontwikkeling. Naast fotograaf word ik al snel als coach en mentor voor ondernemers gevraagd. Ik win de Starter van het Jaar verkiezing in 2012 en sta drie jaar later in de finale van Zakenvrouw Noord-Limburg. Het ontdekken en ontwikkelen van mezelf is in volle gang en ik geniet met volle teugen van alles wat ik mag doen.   

Ziekte 
Maar dan word ik plotseling ernstig ziek. Van de ene op de andere dag kan ik niets meer. Artsen weten niet wat er aan de hand is en ik zwak steeds meer af. Er volgen heftige jaren gevuld met ziekenhuisopnames, ontelbare onderzoeken en uiteindelijk een diagnose. Ik blijk coeliakie te hebben, een auto-immuunziekte die getriggerd wordt wanneer ik gluten binnen krijg. Mijn lijf is door de late diagnose zo beschadigd dat het geen voedingsstoffen meer op kan nemen. Er volgen twee zeer intensieve revalidatiejaren en ik kan niet geloven dat ik ooit nog beter zal worden.

Omdat ik me niet meer kan begeven in de buitenwereld, kom ik als vanzelf uit bij mijn binnenwereld. Ik ga op zelfonderzoek uit. Neem alle tijd die nodig is en voel steeds helderder dat ik het anders wil gaan doen. Ik wil meer ruimte om verbinding te maken met de binnenkant. Mijn eigen binnenkant, maar ook in connectie met andere mensen.

Ik wil mensen dieper leren kennen.
Mensen die leven van binnen uit.
Die bezig zijn met zelfontwikkeling en hun eigen binnenwereld.
Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren! 

Transformatie

And so it goes. Ik ontwikkel een methode om mensen in contact te brengen met hun binnenwereld. Start met coachingstrajecten voor ondernemers. Alles om ze in verbinding te brengen met zichzelf. En van daaruit te leven en te ondernemen.
Het is een levensveranderende transformatie. Van hard werken en de drive om gezien te worden, leer ik te leven vanuit mijn eigen hart. Ik pas mijn voeding en leefstijl aan op datgene wat ik nodig heb. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Volg de driejarige opleiding tot Sjamanistisch Coach. En ontdek steeds meer hoe mijn intuïtieve en spirituele gaven mij en andere leiden op dit pad.
   
Inmiddels ben ik weer helemaal opgeknapt en voel ik me beter dan ooit. Mijn ziekteproces heeft me zoveel geleerd en gegeven. Het leven is voor mij een onuitputtelijke bron van magisch mooie momenten. In de ups en in de downs zitten zoveel prachtige kadootjes verborgen. 

Mijn reis heeft me tot hier gebracht. Alle eerdere belevenissen komen samen op dit punt.
Met mijn rugzak vol levenservaringen, vervolg ik mijn weg.
Vol vertrouwen dat ik ben waar ik moet zijn.

Mijn wens is dat jij en ik laten zien wie we écht zijn.
Aan onszelf en aan de wereld!

Terug naar overzicht
© Kiki | Laat zien wie jij bent 2024
Created by LR Internet